Flexkids in combinatie met KidsKonnect

Gepubliceerd: 01 augustus 2020

udr-konnect.jpg - Kinderopvang Villa Valentijn Middelburg

Overgang naar nieuw planningsprogramma Flexkids in combinatie met KidsKonnect


Wij hebben begin dit jaar van de makers van ons huidige softwareprogramma KOC-Online vernomen dat zij overgenomen zijn door Flexkids. Dit hield voor ons in dat we konden besluiten het softwareprogramma te behouden, echter met de wetenschap dat dit softwareprogramma niet meer verder werd ontwikkeld.
Wij hebben besloten om over te stappen op het nieuwe softwareprogramma van Flexkids in combinatie met KidsKonnect.

Eén geïntegreerd systeem

Flexkids biedt één geïntegreerd systeem voor de hele kinderopvang organisatie. Alle portalen zijn aan elkaar gekoppeld. Iedere wijziging die aangebracht worden in een portaal wordt direct in alle portalen doorgevoerd, zodat een ouder verder kan met de meest recente gegevens.
Vanaf eind februari jl. zijn wij aan het werk om deze overgang te realiseren. Wij hebben de facturen voor de maand juli met Flexkids aan u verstuurd. Ook zijn er deze maand al verschillende plaatsingsovereenkomsten digitaal via Flexkids verstuurd.

Per 1 augustus a.s. zal het gedeelte voor de ouders in werking treden (KidsKonnect). Op iedere groep is inmiddels een tablet aanwezig, waar de groepsleidsters nu al de dagelijkse informatie, in de vorm van dagboekjes per kind in verwerken.
Dit gaat via KidsKonnect. Hieronder vindt u hierover informatie.

KidsKonnect

Het meest uitgebreide oudercommunicatie pakket waarbij administratie, planning en oudercommunicatie samenkomen.

Handen vrij voor de kinderen

KidsKonnect biedt de groep één toepassing waarin alle administratieve en communicatieve functies zijn samengebracht. Altijd actuele kindplanning, bijhouden van aanwezigheid, delen van moment met ouders middels foto’s, digitale schriftjes en berichten. Inzicht in actuele gegevens van het kind, zoals noodnummers. Daardoor vermindert het papierwerk en blijft er meer tijd vrij voor de begeleiding van de kinderen.

Meer betrokkenheid voor ouders

U wordt automatisch op de hoogte gehouden over nieuwe ontwikkelingen door middel van notificaties. U kunt hierbij denken aan een melding wanneer er nieuwe foto’s van uw kind geplaatst zijn of een dag verslag aan het einde van een dag opvang. De observatieformulieren die u gewend bent in te zien, zullen plaatsmaken voor het nieuwe systeem. De groepsleidsters zullen deze informatie invullen in een dagboek voor uw kind. Dit dagboek kunt u downloaden. Ook kunt u een (herinnerings-)bericht krijgen voor het invullen van de vakantieplanning of activiteiten. Hierdoor creëren we steeds opnieuw nieuwe contactmomenten met ouders. U kunt bijvoorbeeld extra dagen aanvragen, vakantieplanning uitvragen, ruildagen, inzien van facturen, jaaropgaven etc.

In de praktijk

Of het nu gaat om foto’s, heen-en-weer-schriftjes, kostenoverzichten, aanwezigheid, kindplanning of beleidsinformatie… de KidsKonnect functies zijn op ieder gewenst moment beschikbaar. Niet alleen via internet op de computer, maar ook mobiel via een handige app voor smartphone of tablet.

Zeker-Online

Flexkids maakt gebruik van betrouwbare online software. Zij vinden het belangrijk dat de betrouwbaarheid van hun online dienst (clouddiensten en portals) wordt gecontroleerd en vastgesteld door een onafhankelijk bureau. Zo werken ze continue aan een aantoonbare veilige omgeving. Flexkids is daarom lid van Zeker-Online.

Terug naar overzicht